De Magische Miracle Morning routine

09 september 2019

Heb je wel eens gehoord van de Miracle Morning routine? Dat is een vaste routine die je elke ochtend doet, waardoor jij de eerste selfcare momenten als vroeg in je dag heb gedaan. Bij voldoende energie is de vroege ochtendroutine heel waardevol. Maar wanneer je als werkende moeder al overspannen of burnout bent, dan is juist een goede avondroutine een must!

Jouw miracle morning routine kan bestaan uit douchen, een paar bladzijden lezen, plannen, schrijven in een journal, mediteren, yoga of sporten. Zodat je uitgerust en vol focus aan je dag begint en de belangrijkste dingen voor jouw persoonlijke ontwikkeling al hebt gedaan. Een goede ochtendroutine zorgt voor rust in je hoofd en in je dag.

De avondroutine zou kunnen bestaan uit lezen, douchen of in bad gaan, wandelen, mediteren, schrijven in een dagboek/journal. De avondroutine heeft als doel je klaar te maken voor je slaap. Wanneer je veel stress hebt dan duurt het een tijd voordat jouw lichaam tot rust komt. Een goede avondroutine zorgt ervoor dat je ontspannen in bed komt. Waardoor de kans op voldoende diepe slaap veel groter is. Waardoor je beter hersteld.

Zeker wanneer je al veel stressklachten hebt raad ik je aan om een goed naar je patronen en routines te kijken. Het hebben van een routine kost je namelijk veel minder energie. Je hoeft minder te denken en alleen maar te handelen.

In het online programma ‘van stress naar rust’ behandelen we ook jouw patronen en routines. De miracle morning en vooral een rustige opbouw van de avond naar komt hier zeker aan bod. Wil je hier meer over weten? Schrijf je hieronder even in voor de mailing. Dan krijg je mijn e-book ook direct gratis in je mailbox en zal ik je op de hoogte houden wanneer er weer een nieuwe groep begint met het online programma!

ebook
Download het ebook gratis

Schrijf je in voor wekelijkse video’s en tips die ik je stuur per mail en ontvang direct het ebook ‘Mindful moederschap en het creëren van rust’

Ik ben benieuwd, heb jij een vaste avond- of ochtendroutine. Of misschien zelfs wel een miracle morning routine? Zou je me hieronder willen vertellen hoe het jouw bevalt en waarom je het aan andere vrouwen zou willen aanraden?