Hi, ik ben Evelien

Add Your Heading Text Here

Dat brave en rustige meisje vroeger in de klas, dat was ik.

Ideale leerling, vriendin, dochter, buurmeisje. Nooit lastig en altijd behulpzaam. Ik leerde mijzelf hoe ‘het hoorde’ en deed dat gewoon. Simpel.

Jarenlang heb ik dat gedaan. Mijn best. Voor alles, waarvan ik dacht dat het belangrijk was. Denken, rationaliseren, analyseren, advies geven en anderen helpen kon ik als de beste.

Deze strategie heeft mij veel gebracht.

Zoals een universitaire opleiding, veel sociale contacten, baan in loondienst, een gezin.

Wat mensen niet aan mij zagen was de constante angst, spanning en onrust die ik ervaarde.

IIk had een plaatje dat ik nastreefde, maar nam mijn gevoel niet serieus.
Ik moest me niet aanstellen.

Je snapt dat ik jarenlang over mijn eigen grenzen ben gegaan.

 Als tiener kan je nog wel herstellen als je je veel terugtrekt op je kamer. Maar als volwassen vrouw en moeder heb je die hersteltijd niet meer.

Natuurlijk trok mijn lichaam dat niet meer. Ik raakte overspannen.

Ik ga je niet zeggen dat de overspanning het beste is wat mij is overkomen. Liever had ik als kind al geleerd hoe ik met mijn ADHD brein moest omgaan. Dat het niet nodig is om voor iedereen te zorgen. Of dat het echt oké is om fouten te maken, dat je daar juist slimmer van wordt. Maar goed, dat is niet de realiteit. Dus de overspanning was een noodzaak.

Add Your Heading Text Here

Wat er sindsdien is veranderd:

Toen ik leerde dat het leven licht mag zijn en dat het helemaal niet normaal is om tegen een werkdag op te zien, ben ik het gevoel van lichtheid gaan volgen. Ik ben gaan onderzoeken wanneer mijn lichaam aangeeft dat het rust of juist actie nodig heeft. De fijngevoeligheid van emoties sturen mij precies die richting die ik mag op gaan. 

Daarvoor heb ik coaching, opleidingen en cursussen gevolgd. Na al die jaren zie ik mezelf als expert op het gebied van burnout, adhd en autisme. Ik pas alle geleerde kennis toe in mijn eigen leven en ervaar dat het werkt. Het aangeven van mijn grenzen is hier een natuurlijk gevolg van, evenals het najagen van vreugde en plezier. Wanneer je in een overlevingsstand zit, is dit niet iets wat je je mee bezig kan houden. 

“Create the highest, grandest vision possible for your life because you become what you believe.”

Oprah

Add Your Heading Text Here

Mijn visie op herstellen van burnout

Burnout trajecten zijn veelal gericht op het reguleren van het zenuwstelsel, het aanpakken van je ‘foute’ manier van omgaan met stress. Natuurlijk het niet te vergeten herstel tekort weer bijtrekken dat je de afgelopen jaren hebt opgebouwd. Er wordt gewerkt aan het op tijd ‘nee’ zeggen, een rustige ademhaling, ontspanningsoefeningen en hopelijk ook een beetje mindfulness. En dat is allemaal nodig, maar in mijn ogen wordt jij van deze dingen alleen geen levenskunstenaar. Je leert vooral te dealen met het huidige leven dat niet bij je past.

Ik geloof dat het nodig is om écht anders in het leven te gaan staan. Een van de belangrijkste dingen is leren voelen van wat jouw lichaam je wil zeggen. Leren waar emoties voor zijn en hier naar gaan handelen. Helder krijgen welke overtuigingen ervoor zorgen dat jij handelt op de manier die eigenlijk helemaal niet bij je past. Dan kom je echt bij je essentie. Je gaat van hoofd van hart. Je voelt van binnen dat het schuurt als je niet doet wat jij eigenlijk zou willen. Ook al voelt het dat je op dat moment geen andere keuze hebt. Het voelt spannend om écht voor jezelf te gaan zorgen. Om uit te spreken wat JIJ echt zou willen. Oude overtuigingen gaan op dat moment in opstand komen. Het is nodig dat jij dit herkent en toch aan het stuur blijft zitten. Ik wil niet alleen dat je herstel van je burnout. Ik wil dat je ogen gaan sprankelen, je gniffelend door het leven gaat. Dat het leven licht voelt en jij doet wat jij te doen hebt. Vol energie en voldoening!

In de online programma’s vind ik het noodzakelijk dat jij leert dat jij de baas bent over je overtuigingen, je lichaam en je leven. Jouw lichaam geeft je signalen en daarmee ga je aan het werk. Op basis daarvan ga je je leven weer opnieuw inrichten. Je gaat ervaren wat zelfcompassie is, wat veerkracht is en dat jij vol overtuiging dit gaat inzetten.

Wat jij over mij moet weten

Ik ben direct en geef altijd mijn eerlijke mening. Ik ben ervan overtuigd dat er pas verandering komt als jij bereid bent om in actie te komen. Daar komt buikpijn en ongemak bij kijken. Als je bij mij in een online programma stapt moet je bereid zijn om op de korte termijn ongemak te voelen zodat je hier op de lange termijn profijt van hebt. Ik verwacht dat jij bereid bent tot zelfonderzoek, het durven voelen van emoties en bereid bent om besluiten te nemen. 

Als jij alleen maar wil herstellen en terug verlangd naar hoe het leven was voor je burnout, dan ben ik niet de geschikte coach voor jou. Mijn klanten geven mij vaak terug dat ze zich oprecht gezien voelen en ervaren dat ik een stap extra zet om ze te helpen. Naast het aanpoten (want ik praat en denk als ADHD’er behoorlijk snel!) vind ik het heel belangrijk dat je na een online sessies geïnspireerd en vol vertrouwen je dag voorzet. Ik laat je graag op een praktische manier zien wat er mogelijk is. 

Fun facts:

“It’s not your job to like me - it’s mine”

Byron Katie