Doe jij het liefst alles zelf?

08 april 2021

Als jij een beetje op mij lijkt dat ben jij heel zelfstandig. 
Je bent de oudste van het gezin of wellicht enigst kind. Je bent gewend om dingen zelf op te knappen en je weet ook dat je veel kunt. Je leert jezelf nieuwe vaardigheden aan en houdt het liefst alles onder controle. 

Als je iets wilt uitbesteden begint het te knagen.. want ja.. doet een ander het wel net zo goed als jij? Neeh.. laat ik het toch maar ‘even snel’ zelf doen.

Ergens weet je wel dat je niet alles alleen hoeft te doen. Dat het niet erg is als het niet op jouw manier gaat. Dat het je uiteindelijk veel rust zou geven als je het wel zou doen.

Maar. je. blijft. alles. toch. zelf. doen.

Doordat ik 7 jaar geleden alles zelf bleef doen ben ik overspannen geraakt.

Je zou denken dat ik nu heel makkelijk hulp inschakel.
Toch blijft het een dingetje.
Want.. ach ik kan dat toch wel zelf?

Ook in mijn bedrijf heb ik altijd alles zelf gedaan. Website gebouwd (avonden youtube tutorials bekijken), social media bijhouden, marketing. Maar het resultaat is niet zoals ik het wil. Daarom heb ik besloten om samen te gaan werken met een professional. Iemand goede advertentie funnels gaat opzetten. Ik vind dat niet leuk én ik kan het niet goed, toch heb ik het 2 jaar uitgesteld en zelf mee geprutst. Tot afgelopen week.

En nu komende oude overtuigingen weer om de hoek kijken. 

Mijn brein gaat met me aan de haal: is het wel echt nodig? Dit zou je zelf toch ook wel kunnen doen? Zo moeilijk kan het toch niet zijn. Goh de plaatjes die zij gebruikt vind ik eigenlijk niet zo mooi.. en zo verder.

Toch heb ik vertrouwen in haal skills en gun mijzelf deze ‘groeipijn’.

Als ik dit heb, dan kan het niet anders dat jij dit ook wel eens ervaart. Dus bij deze mijn vraag aan jou.

Wat doe jij nu nog zelf, wat je eigenlijk zou willen uitbesteden?

Wat kan je door iemand anders laten doen in je werk?
Wat kan jij uitbesteden of verdelen in je huishouden?
Wat wil je anders verdelen in de opvoeding?
Wat wil je gewoon niet meer zelf doen?

Neem een paar minuten om dit voor jezelf op te schrijven. Schrijf eerst op wat je allemaal niet leuk vindt om te doen. Bijvoorbeeld de boodschappen, wc’s poetsen, kinderen naar bed brengen, verslagen schrijven, presentaties geven, direct reageren op mails etc.

En neem dan een besluit.  Het alleen nemen van dit besluit is niet voldoende, nu is er actie nodig.

Wat ga jij vanaf vandaag niet meer doen?

Wil je het me hieronder laten weten? Ik ben heel benieuwd!!