Doe wat jij belangrijk vindt!

03 juni 2019

Het is ondertussen alweer half 10, terwijl ik in mijn agenda had gezet dat ik om 9.00 uur wilde beginnen aan deze blog. Ik ben weer in een bekende oude valkuil van mezelf gestapt. Ik was namelijk nog ‘even’ het huishouden aan het doen. Nog ‘even’ stofzuigen, zodat het huis schoon is als er vanmiddag vriendjes komen spelen. Nog ‘even’ de vaatwasser uitpakken, dan is dat vast gedaan. Nog ‘even’ de rommel opruimen, want dat werkt zo lekker. En eigenlijk wilde ik ook nog even de was opvouwen..

Gelukkig ken ik dit van mezelf. Soms maak ik er dankbaar gebruik van, want ik ben niet zo poetser van mezelf. Maar vaak is het vooral uitstel gedrag. En het is altijd hetzelfde liedje. Ik heb dit al zo vaak gedaan dat ik de film al voor mijn ogen kan afdraaien: Ik doe allemaal nuttige dingen ‘die echt moeten gebeuren’ en dan ga ik daarna veel te laat aan het werk en krijg ik niet gedaan wat ik wilde doen.

Nu is het zo dat ik van het afkrijgen van mijn werk pas écht blij wordt. Een schoon huis is prettig, maar het is nooit af. Dus aan het einde van de dag heb ik een huis dan in de ochtend schoon was (een uur nadat de jongens thuis zijn zie je er weinig meer van). En ik blijf met een vervelend gevoel zitten omdat ik niet gelijk heb gedaan wat ik wel belangrijk vind. Namelijk mijn kennis delen en anderen moeders helpen.

Ik MAG van mezelf ruim 20 uur per week werken. Heb je enig idee hoeveel vrouwen ik in deze 20 uur kan helpen om zich beter te gaan voelen? Om te kunnen herstellen van de stressklachten, maar ook om door middel van dit soort blogs een overspanning te voorkomen! En ik vind het zonde als ik niet optimaal gebruik maak van deze tijd. Ik gebruik 1 dag om te sporten en boodschappen te doen en iets leuks voor mezelf te doen. Ook op die dag merk ik dat ik snel verzand in ‘moetjes’ en aan het einde van de dag niet het gevoel heb eruit te halen wat erin zit.

Dit gevoel van ‘blegh’ aan het einde van de dag zie ik bij veel vrouwen die een druk leven hebben. Het is namelijk écht een kwestie van prioriteiten stellen. Wie en wat vind jij belangrijk en wat heb je hier voor over?

ebook
Download het ebook gratis

Schrijf je in voor wekelijkse video’s en tips die ik je stuur per mail en ontvang direct het ebook ‘Mindful moederschap en het creëren van rust’

Om eens even naar mijzelf te kijken. Ik vind het helpen van andere vrouwen leuker en belangrijker dan mijn eigen huishouden. Welke keuze zou ik dus kunnen maken? Meer gaan werken en minder zelf in het huishouden doen. Dit zou ik beter kunnen verdelen met mijn vriend, maar ik zou ook een schoonmaakster kunnen laten komen. En vaak zie je dat hier de belemmerende overtuiging zit. Ik… een schoonmaakster? Kom op zeg, ik heb toch tijd zat om het zelf ‘even’ te doen? Klopt, maar ik wil mijn tijd daar niet meer aan besteden. Meer werken = meer inkomen = een schoonmaakster kunnen betalen.

Zie je waar het verschil zit? Het gaat om wat JIJ belangrijk vindt en welke gedachten jij mag tackelen om te kunnen handelen naar wat jij belangrijk vindt.

Waar kan jij in verzanden voordat jij gaat doen wat je écht belangrijk vindt? Schoonmaken, social media of wat anders? En wat zou je écht willen doen? Laat je hieronder je reactie achter? Ik ben heel benieuwd dan denk ik graag met je mee!

Groet, Evelien