Hoe ontstaat burn-out: korte video

21 maart 2018

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.22.3″][et_pb_row _builder_version=”3.22.3″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″][et_pb_text _builder_version=”3.0.101″]

In deze blog vertel ik je hoe het komt dat gezonde mensen burn-out raken. Het centrum voor Stress en Burn-out (CSR Centrum) heeft hier een hele fijne korte video over gemaakt, deze kan je hieronder zien.

Veel mensen denken dat je burn-out raakt omdat je het (je werk, gezin, bijzondere omstandigheden) psychisch niet meer aan kan. Ze denken dat je labiel bent en de zaken niet meer overziet.

Dit klopt deels, maar het is vooral een gevolg van wat er in je lichaam maanden lang gaande is. Het is namelijk een lichamelijk proces. Je hebt gedurende een langere periode door verschillende omstandigheden zoveel stress ervaren, dat je constant te veel stresshormonen aanmaakt. Dit is niet gezond voor je lichaam. Wanneer je stresssysteem constant actief is ben je roofbouw aan het plegen op je lichaam.

 

Je hebt het gevoel steeds op ‘AAN’ te staan.

 

Wanneer je (nadat je alle signalen dat je rust moet nemen hebt genegeerd) dan eindelijk op de bank gaat zitten of een vakantie neemt, lukt het je niet meer om te ontspannen. Dit heeft te maken met je sympatisch en parasympatisch systeem. Hier zal ik nog een blog over schrijven.

In onderstaande video wordt heel helder uitgelegd wat er nou precies gebeurd met iemand die gezond is en toch burn-out raakt. Ik raad het je aan om de video een paar keer te bekijken. Want er wordt veel informatie gegeven en elke keer zie je weer wat nieuws.
[/et_pb_text][et_pb_video src=”https://www.youtube.com/watch?v=neD7DevsMnM” image_src=”//i.ytimg.com/vi/neD7DevsMnM/hqdefault.jpg” admin_label=”Video csr” _builder_version=”3.0.101″][/et_pb_video][et_pb_text _builder_version=”3.0.101″ link_text_color=”#ffcc00″]Mocht je nog vragen hebben, stel ze dan gerust in de comments hieronder deze blog. Ik zie deze altijd en zal erop reageren. Je mag me natuurlijk ook een persoonlijke mail sturen via info@evaacoaching.nl

*Als je meer wilt lezen over het CSR Centrum kijk dan eens op de website van het CSR Centrum. Het filmpje en het plaatje zijn gemaakt door Ayelt van Veen.
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.23.3″][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.23.3″][et_pb_image src=”https://evaacoaching.nl/wp-content/uploads/2020/01/cover-tips-voor-mindful-moederschap-en-creeëren-van-rust.png” _builder_version=”3.23.3″][/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.23.3″][et_pb_code _builder_version=”3.23.3″]

Download het ebook gratis

Schrijf je in voor wekelijkse video’s en tips die ik je stuur per mail en ontvang direct het ebook ‘Mindful moederschap en het creëren van rust’

[/et_pb_code][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]