In 6 stappen naar jouw optimale dagplanning

24 augustus 2020

Ik ben niet meer zo secuur als het op mijn planning en agenda aan komt. Elke week plan ik de ‘verplichtingen’ en mijn ‘eigen momenten’ in mijn agenda. En verder probeer ik mijn agenda, zeker na een werkdag zo leeg mogelijk te houden. Dat geeft ruimte om na schooltijd nog op pad te gaan met de jongens, of niets te doen als ik moe ben. Intuïtief.

Ik ben nu zo langzamerhand wel gewend om inspanning en ontspanning af te wisselen. En ik weet zelfs dat ik rekening moet houden met mijn menstruatiecyclus, wil ik niet kapot zijn aan het einde van de week.

Maar dit is mij niet van de een op andere dag gelukt. 

Een goede dagplanning maken was ontzettend belangrijk. Saai, maar belangrijk! Dit is ook het eerste wat we doen tijdens een coachtraject (online of offline).

1. We maken een lijst met jouw dagelijkse activiteiten
2. Dan gaan we schrappen en halen alle multitask taken eruit.
3. Daarnaast passen we het aan met wat moet, wat mag en wat jij wilt en nodig hebt aan ontspanning bijvoorbeeld.
4. We zorgen voor een goede afwisseling tussen inspanning en ontspanning.
5. En bespreken welke hulp je wellicht kan inschakelen.
6. Tot slot is het dan uitvoeren en bijsturen.

Na een tijd ga je een gevoel ontwikkelen van hoe lang je met een taak bezig bent en hoeveel energie je dit kost. Hoeveel tijd je nodig hebt om bij te komen, zodat je weer nieuwe energie hebt voor het volgende.

En dit laatste is heel belangrijk. Ga niet de hele dag knallen en daarna lang ontspannen, maar wissel de inspanning en ontspanning op tijd af. En zorg ervoor dat je op de juiste manier ontspant. Ik kan je alvast verklappen dat op je telefoon zitten hier niet onder valt. Ik kan hier een heel betoog over houden, waarom dit zo belangrijk is. Wat er allemaal veranderd in je lijf en welke stofjes er opraken. Maar daar ga ik je nu niet mee vervelen.

Dit komt trouwens wel aan bod in het online programma van Stress naar Rust. We starten op 6 september met een nieuwe groep! Doe je ook mee? Je ontvangt dan 6 weken lang 6 video’s en opdrachten, waar je thuis mee aan de slag kunt.

Ook kom je in een besloten Facebookgroep, waarin je opdrachten kunt uploaden, je feedback krijgt en ik live ga. Je krijgt veel kennis, maar ik help je vooral om het te gaan DOEN.

Alles is erop gericht dat jij van dat gestreste gevoel in je lijf naar rust en ontspanning gaat. Dit merk je in je gedrag naar je kinderen toe, naar je man en je omgeving. En dat voor maar 97 euro inclusief btw.

Enne.. heb jij al een realistische dagplanning? Of word je al moe als je naar je agenda of to-do lijst kijkt? Ik had tijdens mijn overspanning ook echt het overzicht niet meer hoor. Ik dacht dat alles tegelijk moest én ik maakte onzinnige taken ineens mega belangrijk. Relativeren lukte mij niet goed meer.

Daarom kan het heel fijn zijn om dit eens samen met iemand op te pakken.

Heb je het gevoel dat je geen controle meer hebt over je dag? Dat je alles tegelijk wilt doen, maar er weinig uit handen komt? Stuur gerust een mail naar info@evaacoaching.nl en dan help ik je graag. Je kunt je ook aanmelden voor een gratis ontstressgesprek via deze link.