Verjaardagstress, 5 tips om te gaan genieten!

03 maart 2018

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.22.3″][et_pb_row _builder_version=”3.22.3″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″][et_pb_text _builder_version=”3.0.101″]

Je bent bijna jarig! Je kinderen hebben het er al een paar dagen over en je hebt al een grote boodschappenlijst gemaakt. Je bedenkt je wat allemaal in huis moet hebben en hoe je het bezoek rustig kan laten verlopen. Wat een gedoe is het toch elk jaar weer, die verjaardag! In deze blog tips om ontspannen te kunnen genieten van jouw dag!

Vandaag is het mijn verjaardag. Dit jaar heb ik een goede reden om het niet groots te vieren. Mijn oudste zoontje mag namelijk gaan afzwemmen voor diploma A. En dit zal gebeuren om 17.00 uur, handige tijd dacht ik zo. Om de dag rustig te laten verlopen en hem niet vermoeid het zwembad in te sturen gaan we met mijn ouders en zusje in de middag naar een pannenkoekenrestaurant. Om vervolgens in het warme zwembad te kunnen uitbuiken. Dit is het eerste jaar dat ik er niet tegen op zie.

Om mij heen hoor ik dat veel vrouwen, net als ik altijd deed, opkijken tegen het vieren van hun eigen verjaardag. En dat is zonde! Het is jouw dag, waarin jij in het zonnetje mag worden gezet. En het is een kunst om dit dankbaar met open armen te mogen ontvangen. Hieronder 5 tips!

Kies een dagdeel

Je hoeft niet de hele dag je huis open te stellen voor familie en vrienden. En blok van 3 uur is genoeg om gezellig samen een taartje te kunnen eten. Zo kan je in de ochtend kiezen voor koffie met taart. In de namiddag taart met wat nootjes of in de avond wijn met taart. De kunst is om hier duidelijk over te zijn. Zelf zetten wij het altijd in de uitnodiging. Ik weet nog dat ik het echt als heel ongastvrij vond voelen. Maar ergens luchtte het ook op en gaf het mij de ruimte om daarna nog iets met mijn gezin te gaan doen.

Kook niet voor een weeshuis

Ben jij iemand die zelf graag de verjaardagstaart bakt, hapjes maakt of uitgebreid voor de hele familie kookt? Probeer ook hier een keuze te maken. En bedenk je, doe je dit omdat je er zelf blij van wordt? Of probeer je alleen je gasten te pleasen? Een taart van de vlaaienwinkel of Hema is ook prima en wat bakjes met nootjes en wat komkommer en worteltjes is echt oké!

Voed je gasten op

Leer je gasten waar de koffiekan staat en laat ze de weg zien naar de koelkast. Ze zijn groot genoeg om voor zichzelf te zorgen. Je hoeft ze echt niet constant te bedienen. Zo zorg ik meestal voor de eerste ronde en daarna zet ik een kan met koffie op tafel. Meestal staan er pakken sap of fris op tafel en mensen schenken dan zelf wel bij.

Visualiseer je ideale verjaardag

Bedenk voor jezelf eens wat je graag wil met je verjaardag. Waarschijnlijk vind je het leuk om je gasten te spreken en niet alleen maar in de keuken te staan. Ga dat dan ook doen. Vraag je man/moeder/zus of ze het glas van oma of bakjes met nootjes een beetje in de gaten willen houden, zodat jij kan genieten van je verjaardag. Zo creëer je ruimte en tijd om je volle aandacht te richten op je gasten.

Nodig niet te veel mensen uit

Vooral wanneer je overspannen of burn-out bent is een verjaardag vaak veel te druk. Kies een selecte groep waar je even gezellig mee kan samen zijn. Zeg eerlijk hoe het met je gaat en pak je rust ook tussendoor even als je merkt dat je 5 minuten je ogen dicht wil doen. Voor mij is het belangrijk om even samen te zijn met de mensen waar ik om geef. Hoe is dat voor jou, wie wil jij op jouw dag om je heen?

Ik ga vandaag genieten van mijn rustige verjaardag. Ik ben erg benieuwd waar jij rekening mee houdt als jij je verjaardag viert. Heb je aanvullende tips? Laat ze hieronder achter! Enne, geniet van je verjaardag!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.23.3″][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.23.3″][et_pb_image src=”https://evaacoaching.nl/wp-content/uploads/2020/01/cover-tips-voor-mindful-moederschap-en-creeëren-van-rust.png” _builder_version=”3.23.3″][/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.23.3″][et_pb_code _builder_version=”3.23.3″]

Download het ebook gratis

Schrijf je in voor wekelijkse video’s en tips die ik je stuur per mail en ontvang direct het ebook ‘Mindful moederschap en het creëren van rust’

[/et_pb_code][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]